حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد نبیه‌بری: حزب‌الله به آتش‌بس پایبند و با ارتش هماهنگ است واکنش اروپا به تعرفه‌های جدید آمریکا غریب‌آبادی: گزارش آژانس با هدف استفاده سیاسی بر برخی ادعا‌های بسته شده تمرکز دارد کشتاری جدید در مرکز توزیع غذا در جنوب غزه با ۳۰ شهید و ۱۲۰ زخمی انگلیس به دنبال خرید جنگنده‌های آمریکایی با قابلیت استفاده از تسلیحات اتمی تاکتیکی عراقچی به گروسی: ایران به هر تحرک نامناسب اروپا واکنش مقتضی نشان می‌دهد الجولانی: ما و اسرائیل دشمنان مشترک داریم / مهره کسی نیستم المیادین: تهران به اروپا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده است همسر نتانیاهو: ترامپ و شوهرم قربانی «دولت‌های پنهان» هستند وزیر خارجه عربستان وارد دمشق شد ادعای برخی رسانه‌های غربی به نقل از آژانس: ایران تولید اورانیوم ۶۰ درصدی را تسریع کرده است «ناوگان آزادی» فردا به مقصد غزه حرکت می‌کند عراقچی: انرژی هسته‌ای حق مسلم مردم ایران است / سیاست خارجی نه شرقی و نه غربی به معنای نفی روابط با غرب و شرق نیست ترامپ: تعرفه فولاد به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد

استقرار سلاح هسته‌ای روسیه در بلاروس، پاسخی به تجاوزگری غرب

روسیه تاکید کرد، غرب به دنبال تبدیل کردن بلاروس به اوکراین دوم بود و ارسال تسلیحات هسته‌ای مسکو به بلاروس پاسخی به تجاوزگری غرب است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 29
کد خبر: ۲۰۱۹۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، معاون دبیر شورای امنیت روسیه تاکید کرد، مسکو به دلیل رفتار تجاوزگرانه غرب در نزدیکی مرزهای اتحادیه روسیه و بلاروس اقدام به استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود در خاک بلاروس کرده است.

 

«آلکسی شِوِتسوف»، معاون دبیر شورای امنیت روسیه در مصاحبه با نشریه روسی «روسیسکایا گازتا» گفت: «رفتار تجاوزگرانه همسایگان غربی ما در نزدیکی مرزهای اتحادیه روسیه و بلاروس ما را مجبور به اتخاذ تدابیر تلافی‌جویانه از جمله با استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس و افزایش پتانسیل رزم هوایی نیروهای گروه منطقه‌ای مشترک ما کرد.»

 

به گفته این مقام روس، کشورهای غربی حتی پیش از عملیات نظامی ویژه در اوکراین فشارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی را بر مینسک افزایش داده و «علنا از فعالان و شبه نظامیان مخالف دولت بلاروس پشتیبانی کرده و به آنها آموزش دادند.»

 

او ادامه داد: «آنها اساسا به دنبال این بودند که بلاروس را تبدیل به یک اوکراین و یک کشور ضد روسی دیگر کنند.»

 

معاون دبیر شورای امنیت روسیه در ادامه این مصاحبه اظهار کرد: «هم اکنون برنامه‌ای به دستور ولادیمیر پوتین و آلکساندر لوکاشنکو، روسای جمهور روسیه و بلاروس با هدف به روزرسانی مفهوم امنیتی اتحادیه دو کشور اجرا می‌شود. از طریق این برنامه حوزه ها و سازوکارهایی کلیدی برای تحقق اهداف مشترک ما درزمینه تضمین امنیت و ثبات، بر مبنای تحلیل جامع وضعیت بین‌المللی تعیین خواهند شد.»

 

به گفته این مقام روس، «تحریم‌های غرب نه تنها به تاثیر مد نظر خود دست نیافت بلکه همچنین باعث تقویت هر چه بیشتر روابط روسیه و بلاروس شد.»

 

چند روز پیش رئیس جمهور لهستان در کنفرانسی مطبوعاتی با همتای پرتغالی خود گفت، روسیه برخی از تسلیحات اتمی تاکتیکی خود را به بلاروس منتقل کرده است.

 

«آندژی دودا»، رئیس جمهور لهستان ادعا کرد: «این حرکت نه تنها معماری امنیتی را‌ در همسایگی‌ ما بلکه همزمان معماری امنیتی در جناح شرقی ناتو را هم تغییر خواهد داد. بنابراین چنین اقدامی منجر به تغییر وضعیت در کلیت ائتلاف ناتو می‌شود.»

 

پوتین و لوکاشنکو ماه گذشته میلادی اعلام کردند، طبق برنامه‌ای که پیشتر درمارس سال جاری میلادی اعلام شد، تعدادی از تسلیحات اتمی تاکتیکی مسکو به بلاروس منتقل شده اند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار